Засади Народного Анархізму


Засади Товариства Народних Анархістів:

  1. Людська істота - то не абстрактний індивід, а істота соціальна. Природні зв’язки та справжні громадські одиниці, втілювані у сім’ї, громаді та народі, є корінною основою вільного та здорового суспільства. Кожен народ є невід’ємною частиною людства та представляє природню спільноту миру.
  2. Країна - то місцевість, де народ проростає з групової пам’яті та історичної сутності своїх предків. Корінь народу глибоко у спільній мові та душевній природі кожної особи, витвореної культурним обміном групи всередині її життєвого простору.
  3. Держава є природнім ворогом народу. Народ є природньою взаємопов’язаною спільнотою без насильства, держава ж витісняє вільну співпрацю та взаємодопомогу владою насильства та чиновництвом. Проти держави ми пропонуємо сім’ю та народну спільноту як справді природній устрій здорового та вільного суспільства.
  4. Ми виступаємо за самосвідому народну спільноту, засновану на вільному співжитті та свободі волі, з самого початку збудовану на відповідальності та самопримусі, без начальників та підлеглих.
  5. Ми відкидаємо дух модерністського духу людства з її абстрактним мисленням, її відчуженням, матеріалізмом та загальним розумінням. Ми опираємось духові капіталізму з його відкиданням усього, що не є матеріалістичним.
  6. Ми відкидаємо усі форми догматизму. Парламентські концепції типу "лівих" та "правих" нічого не значать для нас. Мислення в їх полі викривляють мислення та істину. Ми не бачимо сили у підкоренні догмі чи начальникові, зате бачимо силу у самовідповідальності та повазі до особистого та загального звільнення.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Людина і Вогонь Свободи

моя богиня Энтропия

Я хочу знову закохатись...