Репресії проти львівських анархістів

вчора був знаменний день - в російського політв’язня (але українського анархіста!) Олександра Кольченка з’явився колега в Україні: львівського анархіста Олега затримали просто за поширення власних переконань.

совок прийшов звідки не чекали. СБУ суто в стилі радянських органів держбезпеки "викрили" змову проти Держави, "запобігши дестабілізації в регіоні". до руху Чорний світанок пришили білими нитками сталіністське "антифашистскоє сопротівлєніє Львова", про котре ніхто, крім чекістів, досі не чув.


Олегові загрожує до 10 років позбавлення волі (ст. ККУ 109, заклики до повалення конституційного ладу) - за паперові листівочки. і якщо його таки засудять - це стане першим розбитим вікном. чому це стосується кожного? бо з юридичного боку різниці між розданою пачкою листівок та репостом ВК немає. в Російській педерації давно засуджують за репости і збережені картиночки; невдовзі - в Уркаїні також. буде масове "дорєпостілся". як каже один одіозний викладач з моєї кафедри, "критикувати діючих посадових осіб не можна".

поки неонацисти проникають у владні структури на всіх рівнях (їх теж критикувати не можна?), наш кондитерський режим репресує анархістську групу із кількох чоловік. тому це поки більше схоже на збій системи, ніж на свідому державну політику.

якщо на сцені є рушниця - протягом вистави вона неодмінно вистрелить. і якщо в ККУ є стаття номер 109, рано чи пізно за нею когось засудять (хоча за Ющенка та Януковича нею принаймні точно не користувались). тому, можна сказати, я протягом років чекав цього дня. взагалі різні почуття з цього приводу, однак жодного подиву. держава є держава, вона завжди захищає себе. себе, а не нас. а держава - це не територія з населенням. навіть не рідна вкраїнська земля. держава "Україна" - це сукупність посадовців, силовиків та інших службовців.

для хом невіруючих додаю посилання на офіційний пост СБУ щодо вчорашніх подій.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Людина і Вогонь Свободи

моя богиня Энтропия