Чорний чи білий - расизм є расизм


Часто в інфопросторі люди, що видають себе, і навіть вважають себе противниками расизму, шовінізму, стверджують, що існують "нації колонізаторські", котрі слід виганяти і знищувати, і "колонізовані", котрі страждають від національного гноблення і тому мають право на проведення етнічних чисток. Нас обурює думка про суд над людьми за їх етнічне походження. Немає шовінізму "поганого, імперського" і шовінізму "хорошого, визвольного".




Немає ані колонізованого народу, ані колонізаторського. Кожна людина має природнє право на оборону свого життя, здоров'я, житла, родини від посягань, де б вона не була - у Швеції, Україні чи Зімбабве, і до якого б етносу, раси, статі вона б не належала.

Звісно, багато людей заслуговують на покарання за свої злочини проти народу, за грабунок, знущання, встановлення режиму гноблення. Однак це стосується певних людей, ніхто і ніколи не заслуговує на покарання за злочини своїх співвітчизників чи навіть прямих предків. Дитина народжується вільною від злодіянь батьків.

В лавах армій УНР, УПА воювали росіяни - представники "імперіалістичної нації", а режим СРСР складався із росіян, євреїв, поляків, латишів, українців, грузинів та представників десятків інших народностей, що однак не робить ці народності ніяким чином "загарбницькими", "імперіалістичними" ані взагалі, ані на певній території. Адже вибір боку у будь-якій боротьбі - справа душі, справа особистого рішення, а не "крові" чи ще якогось обов'язку.

Тому ми не співчуваємо "ображеним" білим, чорним чи будь-яким іще землевласникам, фабрикантам, орендарям та лихварям-банкірам, однак ніколи не підтримуємо насильство проти будь-чиїх дітей та простих робітників "колонізаторських національностей", чий єдиний злочин - народитись у поганому місці у поганий час.

До певного віку (16-25 років) людина навіть якщо розуміє злочинність образу життя своїх батьків, то ніяким чином не може вплинути, вимагати цього від неї безглуздо.

Наостанок слова з вірша російського дворянина, представника "імперської нації", Маяковського.

...товарищ москаль,
на Украину
шуток не скаль.
Разучите
эту
мову
на знаменах -
лексиконах алых, -
эта мова
величава и проста:
«Чуєш, сурми заграли,
час розплати настав...»

("Долг Украине", 1926)

В.Ш. для Буревісника

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Людина і Вогонь Свободи

моя богиня Энтропия