14 тез про рідну віру


1. Рідна Віра дана людині Природою. Кожна людина є рідновіром з народження. Рідна Віра не може суперечити власній природі людини, що її сповідує.

2. Рідна Віра не зобов’язує виконувати накази людей, книг чи будь-кого іще. Рідновір виконує накази Серця.



3. Рідна Віра не вимагає посередників між людьми та Рідними Богами. Кожен вільний звертатись до Них так, як йому підказує Серце.

4. Рідна Віра заснована на:

  • Віданні Божественного та Надприроднього;
  • Вірі Богам та власному Духовному Досвіду;
  • Вірності Заповітам Предків, збереженим у Родовій Пам’яті.


5. Рідна Віра перш за все - безпосереднє світочуття, Відання Божественного та Природнього, спосіб буття у злагоді з Природою, і лише потім - уклад логічних умовиводів, створених людьми.

6. Рідна Віра не створює надбудови над суспільством, але проникає в усі сторони повсякденного життя.

7. Рідна Віра єднає в собі Однобожжя (Всебога Рода, Єдиного в своїй Суті) й Багатобожжя (Багатоликого Рода в своїх Проявах - Рідних Богах).

8. Кожна людина є дитина Батька Рода й Матінки Природи, а всі живі істоти суть її Рідні браття в Єдиній сім’ї.

9. Рідна Віра суть любов людини до Рода й родичів й любов Рода до всіх своїх дітей.

10. Рідна Віра перш за все є дія, і вже по-друге - думка. Належність до Рідної віри визначається з життя людини, а не її заяв.

11. Найпершим Капищем є Серце людини, крім нього - Всежива Природа та, особливо, місця Сили в ній, і лише в останню чергу - Капища рукотворні.

12. Рідна Віра суть живе вчення про Життя, що невпинно розвивається разом із світом, спираючись при цьому на незрушні Духовні підвалини.

13. Рідна Віра не проти технічного прогресу, одначе вимагає спрямування його на пізнання та гармонійний розвиток в Природі, а не руйнування її.

14. Коротке формулювання Рідної віри: "Шануй Рідних Богів та Предків, живи по Совісті та в злагоді з Природою, а коли шукаєш Вищого Знання - пізнай себе".

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Людина і Вогонь Свободи

моя богиня Энтропия